У петом разреду читамо савремену поезију за децу, а на овом курсу можете наћи неке од изабраних песама.

За све оне који желе да знају више и да се вежбају за такмичење.

Које су врсте зависних реченица, а која је њихова служба? Време je за вежбање пред тест, али и за учење пропуштеног.

Поновићемо о падежима, а потом вежбати у утврђивати научено. Прво учимо у  петом, а у 7. се подсећамо наученог и учимо ново.

Подсећамо се и учимо ново о врстама речи, а потом проверавамо знање. Отворите књиге, спремите се за сурфовање интернетом и понављајте тест  док не будете сигурни да довољно знате. 
Повезивањем глаасова настају речи, а повезивањем речи- реченице. Тако преносимо поруке које желимо неком да саопштимо. Не размишљамо често како изговарамо гласове, зашто кажемо сладак за сладолед, али слатка за торту. Објаснићемо и решавати задатке.

Седмаци и осмаци, учимо како је настао српски књижевни језик, као су Словени говорили пре сеобе, како су настала словенска писма и ко је све учествовао стварању у нашег књижевног језика. 

О глаголским облицима смо причали на часовима, а сада ћемо поновити оно што смо причали и мало вежбати. Уколико нешто није јасно, питајте на форуму, али и објасните другима нејасно. А можете и мало да се дописујете и расправљате о интересантним темама... :-D Ту су и непроменљиве речи и неколико задатака да се подсетимо наученог у току петог разреда. cool